Coaching – Vad och varför?

Termen coach kommer från idrottsvärlden. Där har det länge varit självklart att man anlitar en coach för att utvecklas maximalt och för att bli så bra man kan inom sin idrott.

Coaching är väl bara för löpare?

Numera använder man begreppet coaching även utanför träningsarenan, både för privatpersoner och organisationer. Att coacha betyder ju helt enkelt att handleda, att utveckla. En coach hjälper dig att göra det bästa av din personliga utveckling eller av ditt företag/organisation.

Behöver du förstå dina drivkrafter för att hitta din väg framåt i livet? Arbetar du i en ledande position behöver du först förstå vad som motiverar och engagerar dig för att kunna motivera andra.

Det är ingen som har svårt att förstå att för att bli riktigt bra på att springa fort behöver man en plan, ett sätt att stärka dina svaga bitar och ett sätt att utveckla det du är bra på, både mentalt och fysiskt. Men framför allt behöver man springa mycket. En coach hjälper dig att göra det även utanför idrottsarenan, att träna på det du behöver eller vill bli riktigt bra på.  Det är nämligen så att för att nå våra mål, att vara vårt bästa jag måste vi jobba aktivt, både med hur vi tänker men också på hur vi hanterar det vi ställs inför.

Är coaching en form av terapi?

I en coachprocess tittar vi på både nuläge men även framåt, mot ett önskat läge. En coach jobbar inte som terapeut och vi berättar inte heller för dig hur eller vad du ska göra. Däremot hjälper en coach dig att hitta och bryta invanda mönster. Vi ger dig möjlighet att testa nya idéer och tankar som för dig närmare dina mål. Eftersom det är du som är experten på ditt liv måste ansvaret för din egen utveckling ligger hos dig själv. Vi ger dig bara redskapen att hitta vägen.

En av mina adepter skriver så här på sin blogg: 

 

Första träffen är alltid utan kostnad och efter den lägger vi upp en plan. Vill du veta mer eller boka en tid, maila till chatrine(at)mavie.se eller ring mig på 0721599199 så kan jag berätta mera.