Kränkt och hets?

Något jag tänker på lite nu och då är det där med kränkningar och hets. När de här tankarna dyker upp så har jag naturligtvis också funderat över vilka situationer jag känt mig kränkt eller hetsad att göra något jag inte själv vill.

Kränkt – här har jag några alternativ; antingen är jag dum eller ovanligt hårdhudad för hittills har jag inte kommit på något tillfälle jag har känt mig kränkt. Eftersom jag fått argumentet att kränkt är en känsla som den kränkta äger rätten att själv bedöma har jag helt enkelt inte blivit kränkt eftersom jag aldrig känt mig kränkt.
Misstänker dock att jag behöver vara övertydlig här; jag anser inte att personer som anser sig blivit kränkta har fel. Jag menar absolut inte heller att kränkningar inte äger rum. Det jag däremot menar är att JAG inte upplevt mig kränkt någon gång. Däremot kan det säkert ha hänt att någon försökt kränka mig – utan att lyckas… 

Hets – min definition; att du pga någon annans beteenden känner dig pressad att göra något för att du annars tror att du uppfattas som en sämre person (pust – lång mening). Jag följer ett antal konton i sociala medier med personer som lägger väldigt många flera timmar på träning än vad jag gör. De flesta har träning på ett eller annat sätt som sitt jobb. Men även här måste jag erkänna – deras bilder eller inlägg om träning har aldrig nånsin gjort att jag känt ett tvång att matcha eller prestera lika bra/mycket, jag har aldrig känt mig hetsad. Däremot inspireras jag enormt mycket och jag älskar alla tips och roliga anekdoter de delar med sig av. Häromdagen läste jag tex att en av dem gjorde 200 burpees i följd – jag kände mig inte tvingad, däremot nyfiken att testa om jag också kunde göra 200 burpees i följd. Det kunde jag inte men jag orkade fler än jag trodde, jippie 🙂

Detsamma gäller ett antal andra konton i sociala medier. Jag känner mig aldrig någonsin som en sämre eller usel person för att andra presterar mer/bättre. De flesta inspirerar mig genom att de visar mig att det går, att de kan – då kan jag också!

Vad vill jag komma till då?

Skapa din egen agenda!

Låt inte någon annans val av liv, ord, språk, jobb göra att du känner dig som en dålig person. Gör dina egna val. Bestäm hur DU vill att ditt liv ska se ut, hur DU vill träna eller inte träna. Du är inte en sämre person för att du inte vill ha ett chefsjobb men du är inte en sämre person för att du vill ha ett chefsjobb heller. Hur du är som person definieras inte av din titel, inkomst eller träningsmängd. Det är bättre att du själv väljer hur du vill definieras. Låt ingen annan säga åt dig hur du ska leva ditt liv eller ditt värde.

IMG_7099

 

Jag tänker citera en skön person; “do good shit” – sätt fokus på att göra bra, för dig och för andra. Då kommer resten lite av sig själv <3

IMG_6991

 

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *