Förväntningar?

Har du tänkt på en sak – vilken skillnad en kan uppleva beroende på vilka förväntningar du har?

I förra veckan var vi i Göteborg på jobb, ett hotell var bokat och jag hade satt fokus på läget inte själva hotellet. När jag öppnade toadörren såg jag till min glädje att där fanns ett badkar. Jag hade ställt in mig på dusch men älskar att bada så vips hade vårt standardrum blivit en guldkantad upplevelse. Hade jag bokat ett rum med badkar hade jag däremot blivit ganska besviken då det var ett himla litet sådant 🙂
FullSizeRender

Samma upplevelse blev vår lunch, vi hade ett gäng besök planerade men insåg att vi var tvungna att snabbt hitta lunch i kvarteret. Det enda vi såg – som inte var en restaurang med långsam bordsservering – var en korvkiosk. Den typen av mat är inte min favorit kan jag glatt erkänna men här var alternativet ingen mat eller att skippa ett av besöken. När vi klev fram mot kiosken visar det sig att det som serveras är korv från Taylor & Jones (kvalitetskorv med finfina råvaror) och ett härligt mustigt mos av kålrot och morötter.
Istället för bukfylla fick vi en finfin snabblunch i solskenet. Gissa hur gott det var?IMG_0512

Men menar jag att jag därför tycker att vi ska sluta hoppas på bra resultat, upplevelser för att på något sätt bli positivt överraskad? Inte alls! Däremot vill jag gärna ge rådet att vara öppen för upplevelser. Våga prova, våga göra även sånt som kanske inte känns super vid första anblicken. Med ett öppet sinne kan du bli överraskad, kanske tom positivt överraskad.

Typ som vi blev i går kväll, när det kl 21 knackade på dörren och en av våra hyresgäster står utanför dörren med en välfylld tallrik. De hade grillat och ville bjuda oss på ett smakprov som tack för att de fått hyra ett av husen några dagar.
FullSizeRenderHyresgästerna har rötterna i Iran och det som ser ut som en ganska vanlig grilltallrik var en upplevelse med rejält många plus och nya smaker. Sånt en kan få uppleva en vanlig måndag, om en vill och vågar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *