Tråkigt va?

Undrar varför dörren måste vara brun med vita lister?
Varför har de ett element i ett helfönster?
Varför tog de inte ett mindre fönster när de ändå satt ett element i det?
Varför fick inte mönstret på väggen fortsätta över dörren? 
Vilken konstig form snöhögen i mitten har. 
Undrar om det verkligen är 6 minuter kvar?
Tänk om det är så halt att bilen åker rakt fram.
Undrar om
tråkig väggUngefär så gick tankarna tidigare i kväll. Ett möte som blev 2 min för långt gjorde att jag missade bussen och så hade jag 28 min till nästa. Knäppte en bild på den konstiga elementplaceringen och fjott så la mobilen av. Där stod jag, 24 minuter kvar och redan uttråkad. Normalt brukar jag helt enkelt ta en promenad till en annan hållplats när sånt händer men nu var det himla halt och den enda hållplatsen jag kunde byta till låg 2 minuters promenad bort och inte i lä.
Så jag bestämde mig för att ha tråkigt. Hur ofta har jag tråkigt? Med mitt jobb finns det alltid något jobb jag kan fixa med. Det finns alltid någon jag kan ringa till eller något jag kan läsa. Men nu var batteriet slut i ena mobilen och den andra hade somnat in pga kylan. Så jag fick nästan en halvtimmas meditation (nu ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte kan den exakta definitionen av meditation) men i alla fall en stund där tankarna helt enkelt fick komma som de ville. Det är en skön känsla att inte ha någon form av påverkan från något media eller någon annan utan bara låta det som dyker upp, komma.

Ikväll dök det upp en massa frågor, av totalt oviktig sort. Inga avancerade problemställningar, inget “detmåstejaggöraimorgon”, inga inköpslistor, inga planer – bara totalt urtråkiga funderingar över något som jag aldrig någonsin kommer varken hitta svar på eller bry mig om igen.

Det är väldigt skönt att efter en väldigt lång dag där hjärnan fått gå på högvarv få byta fart och varva ner. Det är lite som att jogga ner efter ett intervallpass, att låta kroppen byta fart i lugn takt.

Sen måste jag ju – barnslig som jag är bjuda på dagens roliga (enligt mig) toabild – speglar är fascinerande eller hur 🙂
Kanske ska förtydliga att bilden är tagen i ett litet rum med speglar på 3 av väggarna.

toakul

Hoppas din dag blir full av goa skratt 🙂

 

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *