Stör du dig på småsaker – bra!

I dag hade vi planerat en skön ävenflykt till Högemålsbranten. Jag gillar grejen med att bara kliva ur sängen, på med kläder och sen med frukosten i ryggsäcken bege mig ut. Jo, jag erkänner, det blir tandborste, fixa hår och sätta på mascara också. Tanken var att vår dag skulle börja i Högemålsbranten idag. Häftigt ställe med klippor, stenar och en fantastiskt utsikt!

Högemålsbranten

Vi vaknade till det här…

IMG_6800

Ett gäng minusgrader, 10-15 cm snö och 7 m/s nordanvind – gissa om vi var snabba att ändra planerna. Men nog kändes det surt och jag gnällde lite för kylan och snön.

Med tanke på att jag fått ett par av livets lite onödigt hårda käftsmällar har jag blivit en sån som väldigt sällan oroar mig eller surar för småsaker. Till småsaker hör i princip allt som inte innebär allvarliga sjukdomar eller dödsfall för mig numera, resten har liksom suddats bort ur irritationskalendern. När småsaker händer brukar jag bara rycka på axlarna och planera om eller ta hand om det.
Att inse att jag faktiskt kände irritation för en så simpel sak som att få byta dag på en utflykt kändes SÅ himla skönt. Det betyder att livet faktiskt är väldigt bra. För när du står mitt i en katastrof så bryr du dig inte ett endaste dugg om sol, snö, regn, brist på ost, smulor på golvet eller annat som många stör sig på. 

Jag fick helt enkelt en förmiddag till annat istället. Råkade nog kanske boka in en härlig vandring av bara farten. Gissa hur mycket jag längtar?
Gorge de Verdon67818196moustiers

 

 

 

 

Planen är en härlig tur till Moustiers Sainte-Marie i det där landet där mitt hjärta slår några extraslag av extas 🙂

 

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *