Välj vad du vill se

De få kommentarer jag får här i bloggen är till 80 % av en snäll sort. Men ibland dyker det upp en surfjant som vill berätta för mig hur fel jag har och hur dumt jag tycker. Jag har ju som tur är rätten att själv bestämma vad som skrivs här och även tycka vad jag vill 🙂

Senaste surnissen som klagade var för att jag var för hurtig. Jag borde skärpa mig och förstå att det är jobbigt för riktiga människor att läsa mina inlägg. Jag stressar och hetsar och menar att de är lata bara för att de inte är glada eller springer i skogen hela tiden.
image

Det senare, dvs träningshets är en sak som det skrivits mycket om senaste tiden i ett flertal bloggar tex här.
Jag har helt ärligt svårt att förstå hur folk på fullt allvar går in på en träningsblogg och klagar på att de hetsar till träning. Är inte det ett av syftena med en träningsblogg – att inspirera till träning?
Jag vet att det skrivs en väldig massa om träning och viktminskning osv även i andra typer av media som kan vara svårare att undvika. Toppen för de som är ute efter tips och ny inspiration. De som inte vill träna – bestäm dig för att lita på din egen förmåga att ta beslut. Vid jul är det massor recept på rätter som innehåller kött, inte klagar vegetarianer för att de hetsas att äta kött? Det är massor annonser för bilar i media, inte klagar de utan körkort för att de nedvärderas för att de inte kan köra?
Det är du som väljer hur du vill leva ditt liv, ingen annan. Spelar det någon roll vad någon random snubbe på stan tycker om ditt utseende eller din vikt? Den viktigaste personen i ditt liv borde vara DU. Om du tycker att en artikelförfattares åsikt om hur du ska leva ditt liv är viktigare än din åsikt har du lite att jobba med.
Innan du blir irriterad och skriver en arg kommentar – andas och tänk lite. Jag har ingenstans sagt att du är dålig eller sämre än någon annan för att du bryr dig om artiklarna. Jag har ingenstans heller sagt att ditt liv inte är tufft eller att min åsikt är den enda rätta. 

Jag vill bara att du ska visa dig själv respekt och själv bestämma hur du vill leva.

Jag har valt att vara en som rör på mig. Just i dag och 2 dagar bakåt har jag inte tränat ett dugg då jag lyckats få öroninflammationen från he—te. Men om några dagar är den borta och då kommer jag med stor sannolikhet befinna mig på någon av de här goa vägarna vi hittade i helgen. I helgen passade vi nämligen på att utnyttja en ledig dag till max. Blev bjudna på fika hos en “granne” och vad passar då bättre än att snöra på sig skorna och mysa iväg i snön och vips hade vi fått 15 km bonusmotion.
img_6609 img_6611

Om jag nu med det tipset om att hitta vardagsmotion och att utnyttja lediga dagar peppar dig till att röra på dig lite mer blir jag glad. Det är få i vårt land som tränar för mycket vilket gör att all pepp som kan ges är bra. Minst 30 minuter varje dag ska pulsen upp – en lugn promenad är bra men det är inte träning. Någon tipsade mig om att ett bra mål är att röra på oss lika många minuter som vi sitter varje dag. Kan bli tufft för folk som sitter en hel arbetsdag men att ge dig 30-50 minuters pulshöjning, det hinner ni.

Sen ger jag dig ännu ett klämkäckt tips – skratta varje dag, det gör ditt liv lite bättre.
idag-bestamde-jag-mig-for-att-vara-glad

 

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välj vad du vill se

  1. Helena skriver:

    Bra talat!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *