Att sprida glädje

Jag vet att jag nämnt tidigare att jag nästan alltid är glad. Glad är mitt normalläge, vilket för mig innebär att det är den sinnesstämning som jag generellt hamnar i om jag inte aktivt väljer ett annat läge. Det var en rätt så krånglig mening men precis så är det 🙂

För att ni inte ska tro att jag är någon iskall psykopat som inte påverkas alls av vad som händer runt mig ska jag utveckla min tanke lite. 

Missa inte orden generellt eller nästan här ovan… Om ni har läst tidigare inlägg så har jag bl.a nämnt de tuffa dagar jag har som är extra relaterade till min dotter. De dagarna är ju naturligtvis inte särskilt glada. Men det är inte heller dagar som är totalt svarta. De är jobbiga dagar helt enkelt.

Allt jobbigt som vi utsätts för, alla jobbiga händelser vi hamnar i – allt det lär oss något om oss själva. Den kunskapen om dig själv väljer du sen hur du använder.

Jag kan ta språk som ett exempel. Du kan plugga ett nytt språk, lära dig en enorm mängd ord och dess grammatik till perfektion. Men sen då…
Det finns människor som behärskar ett språk fullt – men aldrig använder det till annat än att läsa dagstidningar på det språket. Det finns också människor som väljer att använda sina språkkunskaper i professionellt syfte, jobbar som översättare, tolk osv. Det finns andra som lär sig ett språk för att kunna resa som besökare i ett land eller som är sig språket för att kunna flytta till ett annat land. Man väljer helt enkelt hur man använder sin kunskap i språket.

Detsamma gäller vad jag gör med min kunskap om mig själv. Jag fick idag ett mail med några väldigt kloka rader som till viss del sammanfattar min tanke här;
Bahala Na betyder Kom vad som komma skall, och är ett filippinskt uttryck. Det används som ett motiverande mantra, en påminnelse om att vad som än händer det närmaste kommer jag att klara av det. Istället för att vara rädd för det som står runt hörnet, framtiden, så välkomnar jag det. Kom bara!”

Jag har lärt mig att vad som än händer, vad jag än står inför så klarar jag det. Allt jag hittills har varit med om i livet har lärt mig något om mig själv och om min omvärld. Jag har också lärt mig att ingenting blir sämre av att vara glad. Min enda erfarenhet av att vara glad är att det faktiskt gör livet lättare – ofta för mig – men även för någon annan. 

Här står jag och sprider glädje

Fick den här bilden av en fin vän via Facebook … Varför inte göra just det? Varför inte göra det till ett av dina mål – att sprida glädje! 

Jag avslutar med ett gammalt slitet talesätt;
Delad glädje är dubbel glädje.

 

 

 

Det här inlägget postades i entreprenör. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att sprida glädje

  1. Anna skriver:

    Att hänga med dig gör mig glad, du är absolut en glad person som sprider glädje. Men det är inte glättigt. det är ändå viktiga och intressanta samtal. Man kanske kan tro att en glad person inte har något djup. Men det har du! Och vi. Vi har väldigt roligt. Kram!

  2. Chatrine skriver:

    Jag läste någonstans att just vid ett riktigt härligt gapskratt är en av gångerna då bägge hjärnhalvorna används lika mycket. Så om en skrattar mycket så blir det bättre odds för kloka, engagerade samtal efter 🙂

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *