En måndag med sol

Det är väl gött när solen hälsar på? Jag får lite extra energi när det är ljust ute. I dag har jag kanske inte behövt påfyllning av energi efter en helg med vänner och party men jag ser det som bonus. imageDe här galet fantastiska äppenblommorna är också en härlig bonus. Jag har nog aldrig tänkt på hur fantastiska de är. Har inte haft så mycket äppelträd runt mig. Stod länge idag och njöt av dem.
imageHelgens fest var också lite provkörning av våra lokaler i den där nya lilla verksamheten som är på gång. Tyvärr skriver jag på gång eftersom vi hade velat ha den i gång redan. Men ibland tar formaliteter längre tid än man vill och då får vi gilla läget. Lokalerna funkade i alla fall, det kändes bra. Nu ska de få lite annan möblering inför den riktiga starten som förhoppningsvis är snart.

Jag jobbar hårt mot mitt huvudmål som verkligen inte ligger långt bort. image

För faktum är redan nu – är jag ifrån mitt jobb mer än några dagar så börjar jag längta efter det. Det betyder naturligtvis inte att jag inte gillar resten av mitt liv. Men för mig är det väldigt viktigt att den där halvan av min vakna tid som kallas jobb ska vara fylld med sånt jag gillar. Jag skuttar inte alltid ur sängen men de gånger jag inte gör det beror det inte på ångest pga jobb utan för att det är tidigare än jag gillar. I morgon tex ringer kl redan 4,30 och med tanke på vad klockan är nu så vet jag ju redan att jag kommer vara trött som attan. Men en tupplur på förmiddagen kommer lösa den biten åt mig :-)

Jag hoppas att ni är flera med samma mål eller ni kanske redan är där?

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

En onsdag av den bra sorten

I dag kände jag mig lite extra retsam – jag kan inte låta bli att lägga upp dagens bästa råd. För nog vet vi att det är en hel del som gillar att reta sig på lyckliga människor 😉
image

I dag har jag roat mig rejält, en roadtrip till det mest avlägsna företag jag jobbar med. Här har jag ett riktigt gulduppdrag – som HR expert. Att få stötta chefer med råd och hjälp, att få vara med och utforma rutiner och strukturer som gör att människor mår bra och presterar bra på en arbetsplats – och få betalt. Förstår ni vad jag menar med gulduppdrag? Att få jobba tillsammans med de goa människorna på Atotech känns toppen!
image
image
Tog en långsammare variant av roadtrip på gården när jag jobbat klart i stora staden. 
image

 

 

 

 

 

 

Dagens sista fordon kanske inte rörde sig fort – men mycket. Känns lite coolare med leo-pjucks till när jag tuffar fram. Ni håller med förstår jag :-)

Nu stänger jag ner datorn för ikväll eller rättare sagt för i natt och i morgon blir det två storstäder som ska besökas, två andra köpingar än i dag – Jönköping och Linköping. Siktar på en lika bra dag då.

Jag hoppas din dag varit riktigt bra!

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Tisdag igen

Den här helgen (och måndagen) har gått fortare än fortast. Ju större kontraster jag har mellan dagarna och uppgifterna ju fortare går veckan. Vågar knappt tänka på hur fort den här veckan kommer gå då…

I går fm satt jag på hemmakontoret och la upp en plan för en ny kund. Alltid lite fix innan det går att köra igång. Men nu känner mig lite som Sickan i Jönsonligan;  – jag har en plan.
Dressade om och sen var det släp och slit några timmar. Återigen – det där med gamla hus, en hittar alltid nåt att fixa med som en inte tänkt sig.
13233456_10153075338157614_1866609298_nEn bjälke som gått av – tyvärr var det en som håller uppe golvet. För att kunna laga den fick jag först ta bort 8! säckar gammalt spån. Den där maken slipper ju sånt iom sin allergi. Nu slipper han det extra mycket pga ett fall häromdagen, han fick lära sig den hårda vägen att stenar är hala när de är blöta och att man får himla ont om man ramlar nerför en slänt med stenar. Vi är dock tacksamma för att han har ben och skalle i behåll för attans vad nära det var.
13219786_10153075316577614_1541894625_n
Min älskade lilla cykelkärra fick agera dragfordon. Tänk vad mycket den har sett. Farmor och min då väldigt unga pappa körde hem en kalv på den nångång på 40 talet. När mina barn var små hade jag en ställning (ritad av mig, svetsad av pappa) på den så jag kunde skjutsa bägge på kärran. Den har även varit lekkärra – bla skjutsades pappa en halv sommar på den av galna barnbarn som lekte häst. Jösses vilka härliga minnen jag har av den!
andningsmaskInte bara sysslorna är varierande den här veckan. Veckans absoluta bottennapp vad gäller outfits hade jag nog igår. I dag får jag jobba i blus, på onsdag och torsdag är det kavaj som gäller, fredag en tröja och på lördag tänkte jag klä mig fin för då ska vi partaja lite. Söndag blir en dag att andas och summera och då låter jag vädret avgöra outfit – men bekvämt blir det.

Jag behöver väl inte lägga till att träningskläderna åker på ett antal gånger under veckan också, det vet ni ändå :-)

Skäggiga trädAvslutar mitt tisdagsinlägg med en bild på ett av våra galet skäggiga träd. Kan skvallra om att den där blåa figuren som smyger runt ett par av mina bilder idag inte är en smurf. Det är min älskade pappa som trots sina nästan 80 år är stark som en oxe och vår favoritgästsnickare här på Hult.

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Firar ni?

Tacksam!

Jag tycker att det är superviktigt att fira när det händer nåt gött. Det är 5 vardagar och 2 helgdagar varje vecka. Varför inte skippa den indelningen och skapa 7 findagar varje vecka. Låt varje dag få någon slags guldkant. Jag minns när jag som nyskild mamma med hus och två barn under 3 år hade det himla tight ekonomiskt. Då körde vi finmiddag en dag i veckan, finkläder (lillkillen ville alltid ha fotta och flips), silverbestick, finporslin inkl glas på fot. Barnen serverades saft till maten, något som inte var vanligt hos oss. Vad det sen serverades på finporslinet var inte det viktiga, det var stämningen som räknades.

Detsamma gäller än i dag. Våra middagar serveras alltid vid bordet, inga kastruller utan allt läggs upp i skål och på fat. Jag ska ärligt erkänna att när vi är på landet där vi saknar diskmaskin har jag tänkt tanken ibland att ställa fram en kastrull på bordet :-)

Champagne

Vi firar också – allt vi kan. I dag tex blir det champagne. Vi firar ett av två nya roliga uppdrag. Moderaterna har bestämt att starta upp ett antal regionala Företagarråd runtomkring i landet för att köra en nystart i sitt engagemang inom företagarfrågor. Jag brinner ju för företagsamhet och entreprenörskap så gissa om jag blev glad av att få förtroendet att leda och skapa den gruppen! Att arbeta för ett bättre företagsklimat, att lyfta företagarfrågor – Tjoho!!!

Om det är någon av mina läsare som vill vara med eller som vill tipsa, dela gärna inlägget och hör av er.

När vi tömt flaskan kommer korken hamna bland de andra korkarna i vår firar-urna. Den står i fönstret på kontoret just nu. När det är lite motigt eller jag behöver peppa mig lite extra inför ett samtal eller nåt sånt – då blir jag alltid stärkt och glad av att se alla korkar. De är ju bevis på att det har funnits en väldig massa tillfällen att fira.

Mycket att fira

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Styrkeboken

För ung 30 år sen gick jag en utbildning i att leda kurser i positivt tänkande. Det här var då något väldigt nytt och revolutionerande. Vad då tänka positivt?!? Mycket har hänt sen dess men det gav många bra förslag som jag faktiskt använt under åren.
Jag har alltid varit av en lättsam sort så det krävdes inte särskilt mycket ändringar. Det jag däremot tog till mig var redskapen att hantera de dagar, händelser som faktiskt är himla o-kul.

Små steg varje dag

Att skapa en stabilt positiv grund är ett viktigt första steg. Ett sätt att hitta dit kan vara att faktiskt göra research på hur ditt liv är. Vissa personer har förmågan att hitta de dåliga bitarna himla snabbt. Om det alltid är de dåliga sakerna du ser (och då fokuserar på) kommer din generella känsla över ditt liv bli rätt kass också.
Jag har istället tränat upp min förmåga att alltid se det bra. Därför har jag också en generellt positiv känsla av mitt liv.
Om jag för en stund tar på mig gnäll-glasögonen finns det en himla massa dåliga saker i mitt liv också, jag skulle utan problem kunna räkna upp 8-10 saker som definitivt inte är bra. Men så funkar inte jag – jag löser de problem jag kan, resten låter jag bli något att förhålla mig till. Att jag låter problemen ligga på hanterbar status – inte det som styr mitt liv gör det lättare att må bra.

Två konkreta tips tänkte jag dela med mig av för att träna in ett bra grundtänk. I 30 år har jag varje – japp varje – morgon startat dagen med att tänka 3 positiva tankar innan jag kliver ur sängen. De får inte innehålla någon negation men kan vara väldigt basic tex, – jag är glad för att kudden är skön, jag är glad för att jag ska träffa mamma i em,  jag är glad för att jag ska äta avokado till frukosten. Skippa allt som innehåller inte, t.ex; jag är glad för att jag inte har ont i magen.

En annan sak som jag gjort i några år är att avsluta dagen med att skriva ner 3 bra saker med dagen i en bok. Jag har haft många olika böcker under åren – de blir fulla så småningom. Min nuvarande ser ut så här.
imageNär jag har en skitdag eller bara behöver peppa mig lite extra – då kan jag gå till min låda, plocka upp en av böckerna och läsa. För i den här samlingen finns i dag en väldig massa bra grejer jag upplevt och gjort. Även här håller jag det enkelt; pratade med Pia idag – SÅÅ bra samtal, fick till den perfekta gröten i morse, hittade en fin cykelväg som är perfekt längd till vardags. Ibland utvecklar jag mig lite mer, ibland blir det bara ett ord.
Det tar sällan mer än ett par minuter att hitta 3 bra saker. Sen är det väl förstås som med allt annat – övning ger färdighet. Jag har gjort det i många år och har redan fokus på det positiva. Många saker står med flera gånger men jag letar gärna vidare om samma sak kommer upp flera dagar i rad.

Börja med det ena – morgontrean hade jag valt att börja med – förändringar mår bra av att göras stegvis.

Nyårslöfte

 

Lev det liv du väljer!

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Ledig helg?

Ja, överskriften säger väl egentligen det mesta. Det är inte helt enkelt att plocka in dagar i helg och vardag. Det är inte heller alltid enkelt att skilja på ledig eller jobb. Självklart är må-fre vardag och lö-sö helg även för oss, det jag menar är att det kan vara jobbdagar ändå.

Faktum är att alla bilder nedan är jobb. Som tur är gillar jag mitt jobb. Lördagens jobb var av den brötiga (tungt, bökigt ungefär) sorten. Men jag tycker att det är himla skönt att verkligen jobba tungt med hela kroppen så att förflytta stockar och plankor passade mig perfekt. Att vi dessutom kunde slå ihop det med en tur till landet där en stor del av familjen befann sig – det var helt klart bonus. Att det var strålande sol var en annan bonus eftersom vi jobbade utomhus.

image imageimageimageSöndag var också jobb – men av helt annan sort. Inte så mycket brötande men foto och cykling blev det. Det ska in nya bilder på en hemsida och då får vi ju offra oss som fotomodeller :-) Ett lite mysko metallbygge hanns också med, det blir fint – tror vi. imageimage image

Min måndag har jag till stor del ägnat åt att slåss med bilder som inte vill hamna i datorn eller hemsidor som inte vill ha några bilder alls. Såna där arbetsuppgifter som jag inte är ett dugg glad åt att göra. Men i dagsläget finns inte pengar att leja bort det – så då gör vi det själva helt enkelt.

Dagens guldkant – ännu ett uppdrag som hamnar i vårt knä – nu är det ganska sprängfullt i min kalender men tur att vi är flera i företaget…

imageDagens plus i kanten – för jag måste ju naturligtvis ha såna också – var utan tvekan dagens företagsbesök. Lite nya produkter på väg in i andra företaget och då ska gänget på Solbacka Rundstavsfabrik få hjälpa oss med lite prylar.  Fin fabrik, gött folk och toppenkvalitet – precis sånt vi gillar.

Men hörni – nu stänger jag av datorn för i kväll och om en kvart sover jag gott. Hoppas er dag varit finfin.

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

En gammal möbel

imageNär jag var 22 år och nybliven tvåbarnsmamma stod jag och målade mitt loppisfyndade skåp. Jag minns känslan när jag ställt det på plats och fyllde det med pyttesmå plagg. Den känslan av kärlek och förundran över att jag hade 2 pyttisar att ta hand om minns jag så väl.

5 år senare hade ganska mycket förändrats i mitt liv, men skåpet var fortfarande med. Nu skulle det få ny färg och användningsområde. Den här gången satte jag en roller i händerna på mina två fnissiga ungar. Imponerande nog var det mest färg på skåpet, inte dem, när de var färdiga. En himla massa skratt och tok under tiden förstås. Gissa hur härlig varm känsla jag får av det minnet :-)

Förra gången det fick ny färg var för 5 år sen. Jag och maken målade det i en härligt solgul färg för att passa i vårt nybyggda hus. Här fyllde vi det med skafferivaror och bakformar. Även det minnet fyller mig med glädje.

Nu ska det gula försvinna och det blir en ny färg som passar vårt vackra 1700tals-hus. En varm känsla av förväntan finns i varje penseldrag.

Det här skåpet och dess minnen är något som jag vårdar ömt. Så gör jag med alla mina fina minnen också. Jag sparar dem i minnesbanken och plockar fram när livet är tungt. Det har också funnits ett gäng både möbler och händelser som inte lämnat några bra minnen. Möblerna har jag slängt eller sålt. Minnena kan en ju tyvärr inte sälja men det går att släppa dem. Ge dem ingen plats i din vardag. Byt ut dem mot bättre. Se till att hitta någon händelse varje dag som är bra. Låt det minnet snurra i tanken varje kväll innan du somnar. Då är det lättare att börja nya dagen med en bra känsla.

 

Var rädd om dig och låt varje dag räknas.

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Tjoho – eller inte…

Ibland får en förmånen att träna sitt tålamod och förståelse för andras beteenden. Idag fick jag det. Kombinationen av ett rossligt utrop på italienska med svenskt tålmodigt köande resulterade i att vi fick boka ett nytt flyg norrut.

Eftersom vi hade jobb inbokat i eftermiddag var det väldigt lätt att bli förbannad. Japp – det blev jag :-)

Det händer inte ofta, inte ens en gång om året. Men snacka om att det är en värdelös känsla. Den leder inte framåt ett dugg och att stå där ilsken och tjurig är bara jobbigt.

Då tar jag ett djupt andetag och letar upp en lösning. Nya biljetter bokade, jobbet uppstyrt och solen skiner utanför fönstret.

Idag är en av dagarna i det som kallas livet. Har en inte större problem än usel logistik på en flygplats, då är livet rätt så bra. Vad skönt att jag blev påmind om det.
varje dag har du ett val

Vänd ansiktet mot solen och njut av värmen. Regnar det? Återupplev känslan av hur kul det är att hoppa i vattenpölar.

 

Ha en fin dag!

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Nya intryck – annan kultur

imageIdag ser min utsikt lite annorlunda ut. Vi är nämligen på resande fot. Jag älskar verkligen att resa. Helst vill jag bo där vanligt folk bor och jag älskar att handla i matbutiker i där jag erbjuds samma utbud som de flesta andra i kvarteret. Jag gillar att prova på en annan kultur, en annan vardag. Att sitta i ett hotellkomplex eller på en turiststrand är inte min grej.

Nya intryck ger nya sätt att tänka på. Att vara öppen för nya kulturer, andra sätt att leva borde finnas med i mångas målsättning enligt mig.

Den här resan gör jag och maken ihop med ett annat par. Även i vårt sällskap finns det gott om olikheter. Det är också sånt så berikar. Att möta olika personligheter och vanor, inte alltid enkelt. Men vi har en likhet – vi möter varandra med kärlek, omtanke och humor – det gör livet väldigt mycket lättare

imagePassade på att förgylla min morgon med en ny smak också. Vad den heter har jag ingen aning om, konsistens nånstans mellan päron och plommon och en smak av syrlig apelsin. Tänk vad härligt att det finns mångfald och massa nya erfarenheter som väntar. Ett smörgåsbord av intryck – bara att ta för oss.

 

 

Njut av varje dag ❤️

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Att vilja bidra

Även om jag som småföretagare faktiskt måste ha fokus på fakturerbar tid så vill jag också få lämna ett bidrag här och där utan att tänka ekonomi i första hand.

Barncancerfonden är ett sånt område som jag gärna bidrar till och när jag fick en förfrågan från Trollabo kvarn att bidra kunde jag förstås inte säga nej. Jag har ju varit på Trollabo kvarn ett antal gånger för att träna med goa Herrljungabor och det är alltid kul. Den här veckan har de temavecka ihop med Team Rynkeby i Jönköping där de arrangerar olika event till förmån för barncancerfonden.

image

Så varför inte passa på att göra gott för både kropp och själ – cykla till Hudene (lagom sträcka dvs 9 mil från Jönköping) och häng sen på ett kul (och svettigt) styrkepass med mig. Anmäl er på Trollabo’s hemsida eller leta upp dem på facebook och anmäl er där så ska jag se till att ni blir varma trots de utlovade 6 graderna och regn.

crossnature

Jag anpassar förstås efter förmåga så att alla kan vara med :-)

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar