Fredag i storstaden

Det blir många km promenad när det ska besöka butiker och folk. Förutom på cykel så är promenader mitt favoritsätt att upptäcka en stad på.

Vi har fått med allt vi tänkt så nu är jag nöjd för den här gången, massa inspiration och bra besök.

Som vanligt när jag får miljöombyte så snurrar hjärnan igång på maxfart. Att min hjärna ser ut som högra alternativet är jag helt säker på :-) image

Det finns massa forskning som visar på att även hjärnan mår bra av att du rör på kroppen.

Det finns också forskning som visar (länkar när jag är vid en dator) att en av sakerna som gör att bägge hjärnhalvorna används samtidigt är när vi skrattar.

Snacka om att min hjärna är på topp idag – både promenerat OCH skrattat massor! Tjoho vilken smarting jag är (idag) :-)

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Inspirationsresa

Tänk vad det är gott att få strosa på nya gator ibland. Nu är det väl snarare nygamla gator vi går på men ni förstår nog vad jag menar :-) Göteborg skämde bort oss med fint väder idag trots att vi oroat oss för regn.  Vi njöt av park och picknick mellan butiksbesök. imageimageimage

Blev så glad när jag besökte personalrummet i en av butikerna.

imageAtt ha en go stämning på jobbet är ju SÅ viktigt. Jag brukar alltid säga att det finns 3 viktiga kriterier (för mig) på ett jobb; bra arbetskamrater, intressanta arbetsuppgifter, bra lön. Har en alla 3 – då är det ett toppjobb, har en 2 delar – då är det ett bra jobb och om en har en av dem – då är det ett ok jobb.

Vad har du för kriterier som är viktiga för dig?

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Jisses vad jag är rik!

Har haft en skön dag hemma igen, vi har ju inte semester än men jobbar med lite luckor här och där istället. I dag fick vi fint besök av goa vänner och deras katt. Vi ska få låna den ett par veckor så de ville att hon skulle få bekanta sig lite först. Gött nog hade de med en välfylld korg och bjöd på lunch också :-)

Jag blir så himla varm i magen när jag tänker på våra fina vänner och familj. Det får mig att känna mig rik. image

Jobbmässigt har vi just nu fokus på vårt andra företag och det ritas och spikas för fullt. Om ett par veckor blir det lite roadtrip igen men en liten runda blir det redan i morgon. Ett par dagars inspiration i storstad är aldrig fel. Särskilt inte när den kan kombineras med träff med ett par finingar ur storfamiljen.

Skippade packning ikväll – ställer klockan 15 min tidigare än tänkt så löser jag det då. Kändes viktigare att ta den där lilla stunden jag så gärna vill ha varje kväll. En stund i tystnad och kura skymning…
imageHoppas du haft en fin dag. Om inte – ta dig lite tid och gör en lista över dina rikedomar. Det brukar kunna vända vilken skitdag som helst.

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Tacksamhet är dagens känsla

En av fördelarna med hemmakontor är att det går att flytta arbetsdagen lite efter väder och vänner. Så blev det idag – dagen veks åt umgänge med våra föräldrar och jobbet fick göras ikväll istället. Det har varit ett par riktigt tuffa veckor för bägge våra pappor så idag när jag satt mellan dem njöt jag lite extra och kände stor tacksamhet över att sitta där jag satt. imageJag tycker att det är viktigt att känna tacksamhet. Att värdera det fina som faktiskt finns i tillvaron. Det kan vara både stort och smått. Jag gör ofta en liten inventering av livet – en inventering då jag letar upp de där små tingen som är så lätta att glömma. En av sakerna jag är oändligt tacksam över är att jag delar hem med en människa som får mig att skratta varje dag – varje varje dag. Det är verkligen något att vara tacksam för. 
imageAtt skratta är gympa för själen. Om du skrattar högt varje dag lovar jag dig att du kommer upptäcka att det finns mycket mindre plats för motgångar. En välskrattad själ tar nämligen inte åt sig lika mycket av de där små gnissliga gruskornen av tjafs som dyker upp lite nu och då. En välskrattad själ har direktkontakt med axlarna och ögonen. Närhelst nåt gnissel dyker upp drar den upp axlarna i en kort axelryckning och sen vrider den blicken mot något vettigare. Sätt själen i träningsläger – ta en kaffe med någon riktigt galet rolig person. Om du just nu inte har tillgång till nån sån person – de flesta av oss har en dator eller smartphone med internet, leta upp så många roliga klipp du kan hitta och bara ös på. 

I början kan det ta emot men jag lovar – till sist går det automatiskt. Då kommer din spontana reaktion när du vaknar vara att le, inte rynka pannan. Låter inte så dumt va…

 

Jag är dessutom väldigt tacksam över att du har tagit dig tid att läsa mitt inlägg – TACK! Ha en fortsatt fin dag.

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Medelhavsväder och roadtrips

Vilka heta dagar vi fått! Vi har ju inte semester men det är helt klart lätt att inbilla sig det när en går ut genom dörren och värmen slår emot en som en vägg :-)

imageMelonslushies ger också semesterkänsla (mixat melon, honung, citron, chili och fryst in – skrapa ner i glas och njut) – tänk vad  lite som behövs ibland.

I dag tog jag en roadtrip för ett möte med ett företag och sen en skön träff med en entreprenörskollega. Det är alltid kul att bolla idéer och tankar med någon som tänker lika men i en annan branch än jag. IT är inte min grej men där är hon kung – inte många som har 30 års erfarenhet av IT i olika former. Gissa om jag letar efter möjligheter att jobba i nåt kul projekt med henne :-)

Eftersom vi var i en himla mysig stad passade vi på att avsluta dagen med en glass i solen och sen skönt strosande. Kändes helt klart som att vara på semester, typ :-) Såna små guldkorn gör det lättare att vänta tills vi får lite semestrigt om ett par månader.

image image image image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu får hemmakontoret/verkstaden vara arbetsplats ett par dagar innan det är dags för roadtrip igen. Ny stad den här gången, kul!

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Semesterkänsla

Det är ju lite annorlunda som småföretagare iom att det kanske inte alltid fungerar att stänga ner i 4 veckor. Så är det för mig. Men jag har tänkt lite på vad det är jag behöver för att ladda energi och få semesterkänsla och insåg att det är två saker; att skippa klockan och att få vara i nya miljöer. Som entreprenör med två (och ett halvt) företag är det ett pussel att få ihop veckorna. För att jag ska få känsla av semester vill jag inte bry mig om klockan – alls. Vakna när jag vill, äta när jag är hungrig och muckla runt under dagen utan att klockan styr alls. Att få vara i nya miljöer är också superviktigt. Som tur är krävs inget märkvärdigt, bara en annan plats än normalt räcker. I dag var det en hemmadag och efter ett par dagar i ny (och gammal) miljö fanns det massa inspiration och lust att skapa och fixa.
imageEn runda i skogen avslutades med lite påfyllning av frukostgodis.
imageJag ÄLSKAR att ha färska bär och frukt till frukosten.
imageimage

Sen fick jag äntligen sätta händerna i ett litet projekt som snurrat i skallen ett tag utan att få komma ut. Men nu hade pusselbitarna hittat varandra och jag kunde köra igång. Perfekt  att ha maskinerna på en vagn – då kunde jag kombinera solning med snickeri. Gillar att ha färg men avskyr att ligga och steka i solen.
imageMassa ogräsrens, målade loppisfynd, lite symaskinspyssel och snickeri – då måste det bli ett dopp och som tur är har vi ett underbart bad mindre än 10 min från huset. Att det dessutom var nästan folktomt när vi kom var klar bonus.

Nu avslutar vi en underbar dag (ja, jag vet att jag använt det ordet onödigt många gånger på det senaste) med vår vanliga rutin – kurar skymning.
imageNjuter extra mycket av att det faktiskt är varmt nog att sitta i linne fast solen är på väg ner…

I morgon blir det en repris på dagen skulle jag tro. Fast vi förgyller den lite extra med föräldramys x2 framåt kvällen.

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Ledig tisdag

I dag har vi bara njutit av det där härliga som kallas svensk sommar. image

värme – sol – glass – lax – familj – promenixande ❤️

image

Hittade dessutom en helt underbar tavla idag. Visst stämmer det? Nää, visst kan vi alla förstå att det som delas ut på nätet bara är en liten del av en människas liv. Ibland blir jag lite förvånad när folk blir upprörda över att folk ”bara” lägger upp fina bilder. Precis som alla andra har jag dagar som är urtråkiga, ni vet såna där disk/städ och tandläkardagar. Men de är inget jag tycker är tjoho att läsa om så jag låter er slippa dem.

Idag kan jag dock säga så här – attans vilken toppendag vi haft!

image

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Skitsemester – näää

Vi har haft en väldig massa härliga samtal med gamla och nyare vänner senaste dagarna. Det är så skönt att sitta med människor som man skrattat, gråtit, pratat med i mer än 20 år. Något som jag inser då är att vi har delat så mycket mer än vad jag tänkt på. När vi pratar så dyker det upp saker som då var detaljer i det som hände. Att det oftast inte är resan vi pratar om utan vi minns konstig mat, udda hotellrum, fina trädgårdar, gott kaffe osv. image

Om du letar lite i minnesbanken så ser det säkert likadant ut hos dig. Det är de där små tingen som vi minns, de där unika upplevelserna som väckt känslor. Ha det i bakhuvudet nu när det är semestertider. Det spelar egentligen ingen jätteroll i längden om du inte kom iväg på den där fantastiska resan till solen som ”alla” andra åker på. Lägg energin på att samla små guldkorn av minnen som du kan gräva fram om några år.

Vi har rest en hel del, bott i konstiga läs sunkiga rum och faktum är att det är just såna saker vi skrattar åt idag. Det där rummet som var så fuktigt att vår kylbox hade 4 cm vatten i botten efter bara några timmar i rummet. Eller rummet där sladden till TVn gick genom duschkabinen. Den där snorkiga damen som inte lät oss beställa vårt kaffe på något annat än perfekt franska vilket vi inte kan. Eller den där gången höjdrädda jag skulle köra upp min tunga motorcykel på en blöt ramp med bara galler mellan mig och en stenpir. Jag har en väldig massa såna minnen och även om jag ärligt kan erkänna att just när de hände hade jag nog rätt så lätt att hålla mig för skratt – men nu – nu fnissar jag glatt åt dem :-)

 

image

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Sommarlättja?

Kör du sommarlättja eller flänger du i 180? Jag kör ett mellanläge, aktivt men så många sovmornar jag kan :-) Läs mer

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Lösa problem och vara glad.

Jag gör en inventering lite nu och då hur det ser ut med bloggen, hur många som läser, vilka inlägg som flest läser och vad ni söker på när ni hamnar här. Många söker förstås på Mavie. Ni vet vad vi heter men kanske inte vad webadressen är. Sen finns det 3 sökord som sticker ut långt över andra; lösa problem, sommarmat och glädje.
image

När jag sen söker vidare så inser jag ju att det faktiskt inte är de orden jag själv använder oftast här i bloggen. Men ganska ofta. Framför allt är det ord som känns väldigt nära ord jag använder för att beskriva mig själv. Jag är en äkta problemlösare, på gott och ont. Sätt ett problem framför min näsa och det börjar snurra på en gång :-) Detsamma gäller nog glädje, det är väldigt ovanligt att jag har något annat läge än glad.

Vad gäller sommarmat så har jag haft ett antal inlägg med smått och gott som går att äta men någon matblogg är det inte. Jag har ett jättestort intresse för mat och lägger en hel del tid på det. Men skriver om mat gör jag i den där ätboken som jag filar på just nu, matblogg är inte aktuellt. Att det var just sommarmat som ni fått träff på känns rätt så bra faktiskt. För det är en bra beskrivning av mat jag gillar, sommarmat. I alla fall det som vi ofta förknippar med sommarmat, rena råvaror, färgglad mat, mycket frukt och grönt och gärna sånt som odlas nära.

Ni är ganska många som är inne och läser här varje dag men ni är väldigt tysta. Det kommer ett och annat mail och några av er kommenterar på vår sida på fb. Den kommentaren jag oftast får här är faktiskt från ett par stycken som stör sig på att det är för j—a positivt här. Den typen av kommentarer har jag valt att inte släppa igenom, för jag gillar att det är j—-igt positivt här :-)

Jag kan i alla fall säga en sak – jag är VÄLDIGT glad för att ni finns här, alla ni drygt 8000 som läst den senaste veckan. Tack för att ni väljer att lägga en del av er tid på mina blogginlägg. Särskilt nu när det är semestertider och livet ofta är fullt ändå.
Tacksam!

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | 2 kommentarer