Kreativ tisdag

Jag gillar verkligen när mina dagar har lite variation, det gör mig avslappnad och nöjd. De flesta av mina kunduppdrag kräver en del fyrkantighet eftersom jag jobbar mot regler och lagar som ska följas. Då är det ganska skönt att jobba som jag gör i block, lättare att behålla skärpan så. I dag fick en cykeltur agera brytpunkt. Det finns gott om småvägar i våra trakter så det är lätt att hitta nya vägar att utforska.

Väl hemma igen fick det bli lite kreativt arbete som motvikt.
imageJapp, jag tycker att det är kreativt att laga mat. I alla fall när jag får experimentera fram nya recept av bra råvaror. Eko, lokalt och utan konstigheter – kan inte bli bättre? Medan det maldes för fulla muggar stod min ”ångmaskin” på för fullt bakom ryggen och lokalproducerad äppledricka blev resultatet.
imageJag har inte testat att ånga äpplen förut men kan varmt rekommendera det om ni har gott om äpplen. Skölj, dela, ånga, tappa upp – enklare än enklast och såå gott! Det går både att dricka det varmt och kallt, späda med vatten till måltidsdryck eller som den är. Det här kommer jag helt klart göra mer av.

Nu tar vi kväll och i morgon ska det firas födelsedag. Han den där finingen som jag delar hem, jobb och liv med fyller ett antal år :-)

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Mörk runda

Lika skönt som det är att komma iväg är det att komma hem. Vi körde lite mjukstart med poolkväll. J hade förberett åt oss så att poolen var varm och go.
image

Skön helg med lite relax och tid för förberedelser. En fullspäckad vecka väntar oss och den började med långdag. En roadtrip gav en bra dag på uppdrag i Norrköping. Jag gillar att få en åktur ibland, frossar i ljudböcker och betar av några samtal på vägen.
Men det där med att sitta stilla på kontoret en heldag är jobbigt, framför allt för höfterna. Då är det skönare än skönast att få bränna iväg på en runda. Liiiiten miss i planeringen att det blir mörkt rätt tidigt numera.
imageDen där lilla pricken är grannens utelampa – lite ljusare irl förstås men mörkt blir det :-) Nåja, vi hittade hem och nu gör vi som vanligt – några tända ljus och varvar ner. Kurar skymning <3

image

I morgon siktar jag på ännu en bra dag med cykeltur, barn och utbildningsnämnden plus att prova fram nytt recept står det i min kalender.

 

Önskar er en riktigt fin dag!

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Lämna hamnen!

”En båt är tryggast i hamnen men det är inte där den är ämnad att vara.”
imageDet är ett citat jag funderat på den här veckan när vi varit på resande fot. Det är väldigt lätt att vara nöjd med trygg. Men vet du en sak – det är ibland rätt så kul att lämna trygga hamnen. Framför allt kan du upptäcka att du är mycket mer än du trott. Att du har kunskaper, begåvningar, kompetenser du aldrig ens anat.

Jag vet att jag skrivit det tidigare, jag behöver gå i nya miljöer ibland för att hjärnan ska tänka i nya banor. Men att vara i ny miljö behöver inte nödvändigtvis innebära utlandsresa. Har du varit i alla parker där du bor? Ta bussen till grannbyn och strosa runt. Köp en grönsak du aldrig provat. Köp en tröja i en färg du aldrig haft förut.

Huvudsaken är att du ger dig ut från hamnen. Prova något du aldrig gjort förut. Låt ditt skepp göra det den är ämnad för!

Våga tänja på gränserna lite utanför det vanliga. Våga lita på att vågorna bär!

pippi

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Inspirerande torsdag

Idag har vi tillbringat en heldag på Danska inredningsmässan Formland. Det var första gången här och attans vad mycket fint de hade att visa upp. I princip bara Danska företag på plats och av hög kvalitet. Me like :-)

De hade satt ihop några samlingsmontrar med olika stilar. En del snyggt – en del mindre :-)

imageimageimageimage
imageDe hade också små serveringar lite här och där, jag valde nåt dumplingsaktigt. En matsedel på flashig danska var bökig att förstå :-) Att sen få i sig de små godbitarna tillsammans med en strimlad sallad (som skulle doppas i en sojasås som var vansinnigt god) var en utmaning. När ska jag ta tag i det där med att äta med pinnar?!? Som tur är ingen kamera som kunde dokumentera mitt bordsskick men tomt blev det :-)

imageHöstens projekt är nog spikat. Äta med pinnar lika bra som kniv och gaffel är målet.

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Soligt i Herning

Det har verkligen varit skönt med ett par dagar sol och värme. Riktigt hett idag så vi fick uppsöka lite skugga men bara korta stunder. image

Vi är i en anonym stad på Jylland men om en är nyfiken finns alltid något kul att upptäcka. Här hade de i alla fall en stadsplanerare som gillar att folk rör på sig för det fanns en massa bra cykelvägar och en och annan överraskning :-)

imageDet vi trodde var brunnslock visade sig vara små studsmattor, kul!

Nu har vi tagit kväll och dragit oss tillbaka till vårt Home-away-from-home.

imageJag älskar verkligen att campa. Det är såå mysigt och attans vad en sover gott i tält. Det är också en bra koll på om en skött träningen bra. Böj, lyft, gå, sträck – sånt som görs en del av som tältboende. Upptäckte att den där j…a inflammationen i höften lämnat efter sig en oönskad stelhet som jag får ta tag i.

Gött att få nåt att jobba med i höst :-)

Nu stänger vi ner för ikväll för i morgon blir det en himla massa timmar i mässhallar – design och inredning på Formland är tanken.

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Utan filter!

Jag fick en kommentar i dag på förra inlägget om de där elaka nissarna som gillar att sänka folk.

”Du är ju lika puckad med dina flåshurtiga lögner om hur j…a bra allting är.”

Jag håller med om att mina inlägg så gott som alltid har en positiv ton. Jag vet också att det är många som tycker att det är provocerande och stressande. Den typen av påpekande ser jag hos många bloggare. Att de positiva inläggen om deras liv, träning osv får andra människor stressade. Men de allra flesta kommentarerna jag får är från personer som blir inspirerade eller peppade.

Det ÄR svårt att hitta ett lagomläge i texterna. Men ni som även känner mig personligen vet att jag är en glad person. Jag tänker därför fortsätta med mina inlägg i samma ton som hittills. För vetni – eftersom bloggen är min får jag skriva vad jag vill. Men ni har en himla tur – ni kan välja helt själva om ni vill läsa det jag skriver. Jag är jätteglad för varenda en av alla ni som läser! ❤️

Jag kan lova er att varenda ord är mina och jag menar allt jag skriver.

Livet kan vara glatt och fint – om ni väljer att se det fina. I dag har jag sett en väldigt massa finheter som toppades av att få bada med en säl 😊

imageimageimageimageimage

Var rädd om dig och kom ihåg – njut av varje dag du får ❤️

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | 1 kommentar

Var lite snäll!

I sociala medier och kommentarsfältet i vissa bloggar ser jag läskigt ofta hur folk säger de mest konstiga saker.

Det här är något jag funderat en del på. Vad har hänt de senaste 8-10 åren? Vi kränks, är oförskämda i en salig blandning. Vi pendlar mellan yberkänslighet och oförskämdhet. Vad har hänt med de där enkla värdena respekt, omtänksamhet, artighet? 

image

Jag kanske är naiv (i så fall tänker jag fortsätta vara det!) men prova att innan du säger nåt elakt/oförskämt att ta ett djupt andetag och fundera på om du verkligen behöver säga det – vad det tillför frågan.

Jag ser också en väldig massa konstiga påståenden och åsikter men väljer ofta att lämna konversationen. Av den enkla anledningen att den som skrivit aldrig kommer bry sig om min åsikt. Då väljer jag att inte ödsla min värdefulla tid på sånt. Det betyder INTE att jag är feg eller lat, jag tar fighter om det behövs. Men jag tjafsar inte mot puckon dvs människor som uttalar sig utan att ha koll på fakta.

Kom därför ihåg; ett djupt andetag och fundera över varför!

image

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Mellandag

Golvläggning stod på mitt schema  för den här veckan. Har som mål att det ska ligga ett färdigt golv på plats innan veckan är slut. Perfekt med svalt väder när det står trökjobb i kalendern.
Jag hoppas dock att metrologerna spår rätt när de säger att nästa vecka blir varmare. Vi tänkte nämligen döva min campingabstinens och besöka ett par mässor – två flugor i en smäll, super. Jag älskar ju vårt ”sommarhem”.

image

Samtidigt med golvet jobbar vi en hel del med andra företaget. Vi hade ett gäng prototyper klart till hösten men pang så slog inspirationen ner och ett gäng prylar hamnade på papper. Ja, vi kör fortfarande våra ritningar i pappersform. Även i kväll ritas det för fullt. Det är ju så att en del av grejerna som ser bra ut i min skalle eller på papper blir inte bra i produktion. Det kan bli för många moment eller för dyrt material så vi hamnar alldeles för högt i prisnivån.
Så småningom kanske vi satsar på ytterligare ett möbelmärke där vi tillverkar av billigare material eller i länder med billigare produktionskostnader men i dagsläget envisas vi med svensk produktion och naturliga material.

 

Vi har haft en helt galen blomsommar på gården i år. Det är första året så vi har inte haft någon som helst koll på vad som kommer upp och det har verkligen blommat hela sommaren. Nu börjar det lugna ner sig men fortfarande några som inte visat sig än. Nu börjar vi istället se resultatet av vår hårda klippning av äppelträden. Vi kapade ner halva träden och höll tummarna :-) Det gav resultat kan jag lova. Jag har gallrat bort 5 kärror äpplen från 2 träd och det är ändå mer än vi kommer kunna ta hand om. Träden vill nog visa att de kan leverera och få stanna 😉

Njöt av dagens enorma tomatskörd också…
imageDet är som tur är en väldig massa kvar på plantorna så jag har hopp om ett par stycken till.

I dag tänker vi dock avsluta dagen i typ normal tid för i kväll ska vi roa oss med musik och umgänge. Håll tummarna för bra väder för kvällen ska tillbringas utomhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
image

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Hur vi värderar

Häromdagen fick jag en ursöt liten almanacka av pappa.
imageDen är i jättefint skick – på danska – så den är lite extra kul att läsa. Kollade lite bland böckerna i vårt ”bibliotek” och insåg att vi har en liten samling av almanackor. Några av dem är från åren vi föddes men några är väldigt mycket äldre.
image

Den äldsta är från 1907 och för mina läsare från Adelöv kan jag berätta att Adelövs marknad på den tiden inte var första torsdagen i september som nuförtiden utan 1907 var den så sent som 17 september. image

Det finns reklam i flera av kalendrarna och i den från 1907 är det reklam för något så viktigt som Violas Kristallsåpa. Något varje sparsam och omtänksam husmoder använder. image

Det väcker funderingar över det där med vad som är bra respektive dåligt över tid. 1907 var det uppenbarligen bra egenskaper att vara omtänksam och sparsam. Jag är ganska säker på att de bägge orden möter vi väldigt sällan i reklam i dag.

Det här är för mig en påminnelse om att faktiskt inte lägga så stort värde vid vad andra tycker är viktigt. Men framför allt påminner det mig om att inte jämföra eller använda andra människors sätt att se på mig som en mall. Den där mallen är det nämligen inget värde  i utan bara trams. Här i Sverige har jag en rejält stor rumpa – i Karibien skulle den snarare anses som en liten nätt sak med potential att växa på sig :-)

Lägg inte så himla mycket tid på att fundera över hur ditt utseende uppfattas av andra. Lägg inte en massa tid på att fundera över hur andra människor kommer uppfatta dina drömmar/planer. Lägg inte en massa tid på att fundera över hur andra människor tycker att du ska leva ditt liv. 

Den enda det är viktigt för är dig, för det är du som ska leva ditt liv. 

lev det liv du väljer

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | 2 kommentarer

Tillbaka på jobbet?

I dag ser jag en hel del pust och stön i sociala medier. Det ser ut som om många är tillbaka från semestern. Jag blir lite full i skratt när jag ser vissas uppdateringar, ni vet de där som för nåt år sen klagade över att de inte hade något jobb eller som jublande la upp en statusuppdatering att de fått nytt jobb. Just de klagar idag över att det är dags att gå till jobbet.

Vad har hänt på vägen? Varför är känslan så totalt omvänd?

Att vi kan påverka hur vi mår genom hur vi tänker är nog vid det här laget ganska välkänt. Det finns en himla massa saker med min dag idag som jag skulle kunna fokusera på; för lite sömn, ösregn, tappad nagel (aj) slut på filmjölken mm. Men ingen av de tankarna får mig att må ett dugg bättre. Jag registrerar tanken, den kommer spontant men sen släpper jag den och vänder tanken mot något bättre. image

Att tänka positivt kommer inte göra ditt liv perfekt – men det kommer göra att du mår bättre och med stor sannolikhet kommer du då ha mer kraft och energi att göra val och handlingar som påverkar hur ditt liv ser ut.

Ett första steg kan vara att leta upp den där känslan du hade när du var helt ny på jobbet. Den där känslan du hade i magen när de ringde och berättade att du fått jobbet.

 

varje dag har du ett val

 

 

Publicerat i entreprenör | 2 kommentarer