Blandad kompott, dvs måndag

Mina måndagar blir oftast en himla mix av både det ena och andra. Till viss del pga att måndagar är lite öppna, dvs de dagar då jag ofta förlägger möten eller sånt som inte tar hela dagen. Så även den här dagen. Kom hem till landet hyfsat sent efter ett möte ang bostäder, infrastruktur och landsbygd – brett som attan men med fler gemensamma faktorer än en kan tro. Kommer säkert återkomma till den frågan framöver.

Möttes av det här när jag parkerat bilen. Vårt lusthus var upplyst som värsta festvåningen. img_5730Nu vet jag att det inte var party utan streaming och e-sport som orsakade ljuset. Jag tog nämligen en bild tidigare i dag då det var under uppbyggnad.
img_5727Jag är så fascinerad av att med rätt teknik och nytt sätt att tänka går det att hitta nya möjligheter även på landsbygden. Det är lätt att fastna i att det ”bara” är jord- och skogsbruk på landet. Fastnar vi där har vi verkligen missat många möjligheter.

På tal om möjligheter – en tweet tidigare idag väckte en hel del reaktioner och en rätt så spännande möjlighet. Återkommer med mer om det inom kort. Ett hett ämne är det helt klart.
img_5725Normalt är ju mina pusseldagar dvs måndagar ganska lätta att lösa vad gäller träning men idag var det himlarns tight. Ville ha puls och en rejäl genomkörare men bara 30 mins lucka. En löprunda ger mig ju bra puls men ville mer – hittade perfekta lösningen. Skogen!
img_5728Uppför den här några gånger och jag kan lova – det var nog inte en muskel som inte jobbat inkl tungan som användes till gnäll och svordomar.

Nåja, nu är det lugnt och jag har varvat ner. En stund att andas och det är dags att krypa i säng. I morgon kommer kroppen få visa vad den går för – ris ska släpas, grenar hissas och stockar ska rullas. Ni vet sånt där man gör på landet lite nu och då :-)

Ger er några ord att tänka lite extra på också… img_5675

 

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Självklara tankar

Jag har haft en sällskaplig helg, dvs umgåtts med familj och vänner på olika sätt. Jag är lyckligt lottad och har både fin familj och goa vänner.

Pratade en stund på telefon med en av mina fina och en sak vi pratade om var det här hur lätt det är att vara snäll mot och ta hand om andra människor. Det känns på något sätt självklart att göra det en kan för att stötta och pyssla om. Men när det gäller en själv – då är det inte lika självklart. Tänkte därför att jag skulle påminna er lite – och ge ett par tips.
Den här bilden har följt med mig under många år. Fick den av en god vän som tyckte att jag behövde en påminnelse om att ta hand om mig själv lite mer. fullsizerender

  • Behandla dig själv på samma sätt som du skulle behandla ett litet barn… 
  • Ge dig själv nyttig mat och tillbringa tid utomhus. 
  • Gå och lägg dig tidigt. 
  • Sov gärna en liten tupplur ibland. 
  • Säg inte elaka saker till/om dig själv. 
  • Utsätt dig inte för fara. 

Det finns självklart fler goda råd att ge sig själv men se det här som en god start. Är det något du vill lägga till? Kommentera gärna nedan :-)

 

Nu hoppas jag att du är redo för en ny skön vecka. Jag är redo :-)

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

En lite bättre torsdag

I går hade jag en riktig gulddag! Jag vet att jag säger det ganska ofta men det är ju så det ser ut. När första halvan av arbetsdagen tillbringas i sån här miljö är det lätt att vara nöjd.
img_5670 img_5667 img_5664

 

 

Vi var där ett gäng för att försöka hitta lösningar på hur vi ska göra naturen mer tillgänglig och lockande för flera personer. Ett ämne som jag tycker är viktigt av flera skäl. I dag har inte alla en naturlig relation till naturen längre. För bara 10-15 år sen hade i princip alla någon släkting eller vän som bodde på landsbygden. I dag bor fler och fler i städer och saknar kontakt med landsbygd och natur. Då är det viktigt att skapa nya och andra typer av framför allt tätortsnära besöksmål i naturen. Och att dessutom göra det på ett sätt som inte förstör upplevelsen för de som redan är mycket ute i naturen. Många utmaningar och många möjligheter kan vi nog sammanfatta diskussionerna :-)

Att jag fick förmånen att göra något jag aldrig gjort förut – kul att lära sig – tanka en gasbil. Med lite huvudbry, sträva jeans och ett djupt andetag löste det sig :-)
img_5673

 

 

 

 

 

 

 

Efter återkomst till Jönköping körde jag en av mina idag ganska vanliga sysslor – bytaompåicatoaletten :-)
img_5674

Vandrarskor och jeans byttes mot ett par stadsskor och blus för nu var ämnet Attraktivare Jönköpings län. En arbetsgrupp med några glada partikamrater (Susanne smet innan vi fick till en wefie så Kent klistrade in henne) som tillsammans ska försöka hitta nycklarna till att skapa en region som lockar företag och människor till vårt län.
image-2016-09-23-at-13-59

Familjemys i några timmar fick avsluta dagen/kvällen och nog kändes det att jag varit vaken drygt 20 timmar när jag la huvudet på kudden. Istället för de vanliga 3 min tog det nog knappt 30 sek att somna i går.

Men nu är det snart dags att avsluta arbetsdagen för idag och njuta av ett besök av ett gäng trevliga Holländare.

Jag önskar dig en trevlig fredagskväll.

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Barnperspektivet

I dag har fokus varit på förskola/grundskola. Vi (ett av utskotten i BUN)  har besökt en av våra utmärkta förskolor. Jag blir lika imponerad varje gång över det fantastiska engagemang pedagogerna har för sitt uppdrag. De berättar om sitt tänk och hur seriöst de tar barnens utveckling och kunskaper, inte minst mattelyftet.
Varje gång ber vi om en stund för en pratstund med barnen. Vi vill höra från dem hur de tycker om sin förskola eller skola. I dag fick de mig att le (som alltid) med sitt svar på frågan om vad de gör på dagarna; leker!
Det tycker jag är ett väldigt gott betyg på pedagogerna. De väver in lärandet så fint i leken att det bara är roligt. Jag hoppas att alla barn kan få med sig den känslan genom livet; att kunskap och utveckling är något kul.

img_5650Med en sån här tavla utanför sin dörr förstår ni säkert vilken fantastisk förskolechef de har på den här förskolan :-)

Jag är stolt och glad över att få vara en del av Barn och Utbildningsnämnden. Jag ser ibland en galen pajkastning mot allt vad politiker heter men om ni visste vilket engagemang det finns bakom alla rubriker hoppas jag att ni skulle tänka om. Jag blir lika glad varje gång vår ordförande påminner oss om att vårt fokus ska vara barnen, att vi aldrig får glömma att sätta barnperspektivet först när diskussionerna blir för teoretiska eller för politiska. Hon är en klippa vår A-M!

Mitt leende när jag gled iväg för en kväll på landet var stort och äkta och lite trött.

img_5657

 

Jag önskar dig en riktigt fin onsdag. Jag passar också på att påminna dig: skratta varje dag, det är bra för både kropp och själ.

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Värde- och ledord

I förra veckan var jag på ett företag där deras ledord kom upp i samtalet. Personen som nämnde dem tog upp flera gånger hur viktigt det var att de speglades i det dagliga arbetet, att de var med i tanken och alla beslut. Att alla medarbetare hade dem med sig oavsett arbetsuppgift. Dvs precis så de är menade att användas. Väldigt ofta är värdeord några floskler på en vägg i ett konferensrum. Synd enligt mig – de kan tillföra mycket om de är omsorgsfullt gjorda.

Många av oss har även värde- eller ledord även privat. Mitt ledord kan ni knappast ha missat vid det här laget :-)
Lev det liv du väljer sommarDet är ord som färgar min vardag både nu och i framtiden för det finns även med i mina mål. De är ärliga och min ledstjärna i både gott och ont. Jag  har arbetsuppgifter och åtaganden som inte alltid roar eller är lätta – då får jag gräva fram mina ledord. Du har valt det här livet – då är det här en del av priset du betalar. Då är det lättare att kavla upp ärmarna och köra på. Jag är säker på att jag har valt ledord som för mig framåt , som både kan vara piska när orken tryter men också en varm känsla av trygghet. Mina ledord är just ledord – inte floskler.

En del av mitt arbete är ideellt, det är också ett val jag gjort. Då jobbar jag med frågor som är viktiga för mig antingen för att de påverkar mig personligen eller för att de påverkar mitt samvete. Som småföretagare har jag inte massa fritid, inte heller fler timmar per dygn än alla andra. Men jag har valt att leva mitt liv så här.

Just nu sitter jag ganska trött men med ett leende på läpparna efter ett besök i Värnamo där jag pratat om företagande och politik. Två ämnen som jag tycker är väldigt spännande – särskilt när de kombineras. Jag var ute och pratade om något så spännande som Företagarråd. Om du vill veta mer om det – hör av dig. Särskilt om du finns i Jönköpings län, där är jag ansvarig.

img_5648
Väldigt trevligt helt klart och jag kommer njuta av den fina blomman jag fick. Den kommer påminna mig om att jag älskar företagande och att jag lever det liv jag valt.

Nu är det dags att sova för i morgon byter jag fokus från företagande till Barn och Utbildning – ett annat av mina favoritämnen :-)

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Tröttmössa rejält

I kväll är jag så där snurrigt trött vilket kan ha sin förklaring i att klockan ringde 4,30 i morse. När jag sen hade fått på mig vita jobb-blusen lyckades jag spilla gröt på den så           upp igen och ombyte. Ute hos kund och redovisa en personalhandbok som jag omarbetat plus lite andra personalfrågor – en kund med engelska som modersmål – i ett konferensrum med trasig luftkonditionering dvs 26 grader varmt – i 8 timmar. På lunchen lyckades jag dessutom få en halv flaska pepsi över mig, mina kläder och hår…

Japp, en bra dag typ. Jag vet att det låter konstigt men jag är knäpp nog att älska mitt jobb :-)

När jag väl kom hem fanns det bara en sak att göra – UT och röra på mig.

Var bara tvungen att ta vägen förbi magasinet först och vårt bygge. Maken hade tillverkat nytt dörrfoder till vår fina dörr och satt den på plats. Jag älskar när det går att återanvända saker – i det här fallet dessutom en som vi fått. Fint blir det helt klart!

Dörr i magasinetMen sen – äntligen ut på vägen. Vi har ju en galet fin september hittills och jag vill utnyttja så mycket som möjligt av den.

img_5623Hann precis runt innan solen gick ner och när vi landade hemma 50 minuter senare var jag skönt svettig (och lite läsk-kletig, hehe) men skallen var klart piggare. Att röra på sig är bästa och snabbaste sättet att bli pigg på. Lite mat i magen och en dusch senare och jag har hamnat i övre salen på golvet som vanligt.

Dags att kura skymning och ladda om inför ännu en lång morgondag. Den kommer dock inte börja 4,30 tack och lov :-)

img_5625

 

Önskar dig en riktigt fin dag <3

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Att leva eller vara levande?

Jag möter en himla massa folk på en vecka. Eftersom det är alltifrån möten på företag, politiker, möten ang sockenhistoria, privat eller coachklienter så är det rejäl bredd både på ålder och personlighet. Något som slår mig ofta är hur illa de där siffrorna som uppger födelseår stämmer när en tittar på ålder. De där förbenade mallarna vi så gärna stoppar in folk i. Vissa är bittra och har slutat vara nyfikna på livet redan vid 30 års ålder, jag har hört folk som nyss passerat 35 som säger att de är färdiga med att lära sig. De kan det de behöver…. Sen finns det andra som är nyfikna och lär sig nya saker hela tiden trots att de passerat 70. Samma skillnad ser vi på fysiken, vissa är trötta och stela tidigt, andra ser vi på gymmet trots att passet säger att de är 92 år.

image

Jag hoppas helt klart att jag har ork i kropp och själ att göra det jag vill upptäcka, lära mig, se, göra för oj vad mycket jag har kvar. Jag tänker ibland att jag skulle vilja göra en riktigt rejäl bucketlist över sånt jag vill hinna med. Jag är dock lite kluven till att göra den typen av lista, tänk om det gör att jag säger nej till nåt som dyker upp bara för att det inte finns med på listan, dumt. I dagsläget har jag målsättning att säga JA till det som dyker upp oavsett om det står på listan eller inte :-)

Jag kör nog vidare med mina 5 årsplaner ett tag till. Det är avstämning 2017, ska bli spännande att se om jag löst alla mål den här gången. Jag har platsen kvar (Askham) men jag har en plan för hur och när.

image

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Njutarmåndag

Vilka härliga måndagar september bjudit på hittills. Jag gillar måndagar generellt men dagens har varit himla bra. Kontorsarbete stod i min kalender, golvläggning i makens. Ser ut som om vi håller deadline i magasinet den här omgången och ett julmys har börjat planeras. Om du tillverkar några finheter till försäljning som kan tänkas funka på ett julmys, hör av dig till chatrine(at)mavie.se så kan jag berätta mer.

Hade planerat ett avbrott mitt på dagen för besök med en himla fin människa. Jag har ju några guldkorn i mitt liv och P är helt klart en av dem, jisses vilken fin person hon är <3 Vi satt ute och pratade länge länge och sen gick det inte att gå in så jag flyttade ut kontoret i trädgården. sommarkontor

När vi jobbat klart för dagen bytte vi om lite snabbt och tog ett varv innan solen gick ner. Så skönt att få röra på sig lite. Det blev inte så himla långt men det är några goa backar som ser till att få upp pulsen rejält. image

Nu är det dags att avsluta dagen och komma i säng. Min tisdag är lång så det behövs ett bra antal timmar sömn för att hålla skärpan.

Var rädd om dig och jag önskar dig en fin dag :-)

image

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Mer snällhet åt folket.

En fantastisk dag för att flyga idag. Jag älskar verkligen att flyga. Känslan av kraft när vi lyfter och sen de härliga vyerna som bjuds när en väl är uppe.image
Passade på att fota ett molnigt Gotland när vi passerade :-)

Kändes skönt med några dagar iväg i ny miljö. Gdansk bjöd dessutom på fantastisk miljö. Kan varmt rekommenderas. Trots lite jobb hann vi med en massa stros och mys. Ser till att boka boende med bra wi-fi då kan jag jobba lite varsomhelst. Idag hade jag dock möte som krävde närvaro irl, så då for vi hemåt. Skönt det också :-)

I kväll fick jag höra att en gammal vän förlorat sin mamma idag. Sånt värker i hjärtat ❤️

Jag tänker mycket på hur jag bemöter människor och häpnar ibland över hur vissa beter sig. Vi vet aldrig vad människor vi möter har i sin ryggsäck, vad de upplevt.

Jag tar tex aldrig upp min förlorade dotter på en skitdag. Då är hjärtat öppet och lätt att såra. Har jag däremot en dag när jag är stark då vill jag gärna berätta om den fina person min S var.

Men idag vill jag be dig tänka ett varv till. Den som fräser åt dig i kön kanske går igenom samma sak som min fina vän. Ta då ett andetag och svara snällt tillbaka. Du kanske är just det som räddar den personens dag.

image

Helt enkelt – var snäll.

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar

Omstart – rejält!

Jag vet att jag nämnt det tidigare – att besöka nya platser ger nya tankar. Vi har tillbringat några dagar på för oss ny mark, i Gdansk. En fantastisk stad! Det som slog oss flera gånger var kontrasterna, underbart vackra gamla hus ligger vägg i vägg med nybyggda hus i stål/glas och fallfärdiga gamla hus. I dag var det väldigt varmt så vi smet in på Gdansk Historiska museum. Här fick vi läsa och se massa väääldigt gammal historia men också mycket om staden vid andra världskrigets slut.

image

Vi tog oss upp i stadshusets torn (200 trappsteg, tjoho) och försökte få ihop utsikten med bilderna tagna 1945.

Jag är SÅ imponerad över den otroliga vilja som måste ligga bakom beslutet att bygga upp staden igen. Till viss del i nya material men stilen är autentisk. De har verkligen visat att det inte är hur tufft en har det utan hur en tar det gäller!

imageMittenhuset har dubbla årtal på gaveln; 1539 och 1997, det fick en ‘käftsmäll’ men reste sig igen. Det visar på en målmedvetenhet som är ganska fantastisk.

Vi är många som kan lära oss en hel del av Polackerna.

image

Visst har vi alla känt som om det är kört nån gång, både smått och stort kan ge den känslan. Ibland räcker det med ett tappat glas mjölk för att en ska vilja gå och lägga sig med täcket över huvudet, eller hur? 😉  Men det är stor skillnad på att vilja gå och dra täcket över huvudet och att göra det. Varje motgång du tar dig igenom ger dig redskap att använda nästa gång livet ger dig taggtråd.

Jag är inte av den åsikten att det kommer något gott ur allt vi utsätts för förutom att du lär känna dig själv lite mer. I min absolut största kris lärde jag mig att det enda jag kan äta när jag verkligen är på botten är havregrynsgröt med äpple. Vad jag har för nytta av den kunskapen vet jag inte riktigt men jag vet det i alla fall.

Det jag vill skicka med dig idag är att ge dig lite tid att fundera på vad du lärt dig av det du fått möta på vägen.

image

 

 

 

 

 

Publicerat i entreprenör | Lämna en kommentar